Forza! wil financiële steun aan ETO stoppen

HCnieuws.nl, 11-10-2016

Forza! wil dat er geen cent meer wordt gestoken in steun aan stichting ETO, de beheerder van het honkbalstadion. Dat zegt de partij in aanloop naar het debat in de gemeenteraad over het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om ETO de komende twee jaar met 190.000 euro per jaar te steunen.

Als de stichting geen steun krijgt, gaat ETO failliet. De gemeente draait dan op voor een lening van ruim 1 miljoen euro voor de bouw van het nieuwe honkbalstadion. Vorig jaar was de financiële situatie van stichting ETO ook al penibel.

 

Eind vorig jaar stemde een meerderheid van de gemeenteraad niet erg enthousiast in met een bijdrage van bijna 2 ton aan de stichting. Sportwethouder Adam Elzakalai zei toen wel dat ETO in de komende jaren haar eigen broek zou moeten ophouden.

 

Forza! is er tegen dat de gemeente nog meer geld steekt in ETO. “In feite worden we dus gewoon gegijzeld door ETO”, zegt fractievoorzitter Paul Meijer. “Dat zint mijn fractie niet. Vorig jaar heeft de raad schoorvoetend eenmalig ingestemd met een subsidie en nu komt ETO weer het handje ophouden.”

 

“Honkbal is gewoon geen populaire sport. Dat is het nooit geweest en zal het nooit worden. De samenleving moet nu opdraaien voor de kosten. In Haarlem had je in het verleden voetbalclub FC Haarlem, de oudste voetbalclub. Die kostte ook heel veel geld. Toch heeft het dappere college in Haarlem de stekker eruit getrokken. Wat in Haarlem kan moet in Haarlemmermeer ook kunnen.”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.