Bewoners Etta Palmstraat ‘overdonderd’ door huisvesting statushouders

HCnieuws.nl, 22-09-2016

 

Bewoners van de Etta Palmstraat in Hoofddorp voelen zich ‘helemaal overdonderd’ door een besluit van de gemeente om in hun straat statushouders en spoedzoekers te huisvesten. Dat zegt één van hen, Ruud Holswilder.
Op de stemminglijst van de gemeenteraad stond donderdag een voorstel van het college om enkele panden aan de Etta Palmstraat aan te kopen voor een bedrag van 3.1 miljoen euro.
De voormalige appartementen van GGZInGeest staan op dit moment leeg.

 

Fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! vroeg het voorstel van de stemminglijst af te halen. Volgens hem zijn bewoners van de Etta Palmstraat totaal overvallen door de beslissing van de gemeente. Ze zouden pas drie dagen voor de raadsvergadering een brief in de bus hebben gekregen.

 

Een meerderheid van de raad bleek het eens om eerst een debat te houden over de plannen en dan pas over het voorstel te stemmen. Dat gebeurt nu over twee weken.

 

Wethouder Tom Horn benadrukte dat er op 6 oktober wel moet worden gestemd, omdat het voorlopige koopcontract met GGZInGeest op 7 oktober afloopt. Dan zou de aankoop van de panden in het water kunnen vallen.

 

De gemeente wil het complex voor 300.000 euro verbouwen tot in totaal 42 wooneenheden, voor de helft voor dakloze gezinnen en voor de andere helft voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning, zogeheten statushouders.
Wethouder Horn zei dat de accommodatie al snel in gebruik kan worden genomen.

 

Volgens bewoner Holswilder dreigt de gemeente veel te veel geld te betalen voor de panden.
Hij wijst erop dat de WOZ-waarde van de gebouwen 2.1 miljoen euro. “Dat betekent dat er 1 miljoen euro aan gemeenschapsgeld te veel worden Betaald.”

 

Holswilder noemt het erg onzorgvuldig van de gemeente dat omwonenden pas in zo’n laat stadium op de hoogte worden gesteld van de plannen. “We willen graag echte inspraak.
Misschien is er wel helemaal geen draagvlak voor de opvang van deze doelgroepen.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.