Beroering over komst ‘Polen-hotel’ op Spoorzicht

Hoofddorps Nieuwsblad, 21-09-2016

Onder ondernemers van bedrijventerrein Spoorzicht in Nieuw-Vennep is beroering ontstaan over de komst van een zogenoemd Polen-hotel voor in totaal 72 Poolse arbeidsmigranten. Fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! stelde er donderdag tijdens de raadsvergadering mondelinge vragen over.

 

Meijer zei van een ondernemer te hebben gehoord dat diens buurman niet in zijn bedrijfspand mag blijven slapen, omdat het bestemmingsplan dat niet toestaat. Aan de andere kant werkt de gemeente wel meer aan de huisvesting van 72 Polen met alle gevolgen van dien, aldus de fractieleider van Forza!. “Dat vind ik onbegrijpelijk.”

 

Volgens wethouder Adam Elzakalai van Ruimtelijke Ordening ligt de zaak simpel. Op de bedrijfsgebouwen op Spoorzicht rust geen woonbestemming, dus mogen ondernemers er niet blijven slapen. Bij het zogeheten Polen-hotel, een omgebouwd leegstaand bedrijfspand, is echter sprake van logies en dat is volgens het bestemmingsplan weer wel mogelijk, aldus de wethouder. De gemeente heeft daarom gewoon meegewerkt aan de plannen.

 

Paul Meijer was niet tevreden met dit antwoord. Volgens hem is de vestiging van de opvang van Poolse arbeiders in strijd met alle afspraken die zijn gemaakt met de ondernemers ter plekke. “Het is echt schandalig. Het is onbegrijpelijk dat u dit toestaat.”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.