Tot ongenoegen van Forza! helpt Haarlemmermeer statushouders met inrichten van hun woning

Tot ongenoegen van Forza! helpt Haarlemmermeer statushouders met inrichten van hun woning

Zogenoemde statushouders met een kind krijgen als renteloze lening een bedrag van 9.348 euro voor het inrichten van hun woning. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders geantwoord op schriftelijke vragen van de fractie van Forza!

Statushouders zijn vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Forza! stelde schriftelijke vragen over de steun aan deze groep, omdat de regelingen voor inrichten van een woning nogal verschillen per gemeente.

De financiële hulp aan statushouders is in Haarlemmermeer evenals in vele andere gemeenten geregeld via de beleidsregeling voor bijzondere bijstand. De hoogte van de steun voor het inrichten van een woning is afhankelijk van de samenstelling van het gezin.

Zoals gemeld krijgt een gezin met één kind 9.348 euro. Bij meerdere kinderen komt er voor elk kind 900 euro bij.
Een eenoudergezin ontvangt 8.345 euro en een alleenstaande statushouder heeft recht op een bijdrage van 7.373 euro
.
De renteloze lening moet in drie jaar worden afgelost, zij het dat het om een bedrag gaat van 6 procent van de geldende bijstandsnorm. Als er dan na drie jaar nog een bedrag open staat, mag de statushouder dit houden.

De fractie van Forza! reageerde vol ongeloof over de steun aan statushouders. “Schandalig”, zo meldde raadslid Michel van Dijk op Twitter. “Ook in Haarlemmermeer krijgen statushouders goud in handen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.