Reactie van Forza! op het rapport over de verplaatsing van het Honkbalstadion

 

14 juli 2016 was de bijeenkomst in de gemeenteraad over het resultaat van de enquêtecommissie  inzake de verplaatsing van het honkbalstadion van de Pioniers in Hoofddorp.

Het rapport van de onderzoekscommissie geeft Forza! het onthutsende beeld over de gang van zaken binnen het politieke bestuur en de betrokken ambtenaren bij het dossier ‘Verplaatsing honkbal stadion’.
De raad is opzettelijk en stelselmatig door de verantwoordelijke wethouders NIET geïnformeerd over de risico’s van het project.
Raadsvoorstellen zijn bewust gemanipuleerd, informatie is stelselmatig en bewust achtergehouden en vragen van de raad zijn opzettelijk verkeerd beantwoord!  Totale minachting van de raad en de democratische grondbeginselen!

Wat voor Forza! betreft stuk voor stuk politieke doodzondes en politiek bestuur onwaardig.
Palermo aan de ringvaart!

Tijdens één van de schorsingen hebben wethouders Derk Reneman (VVD) en Tom Horn (PVDA) fracties onder druk gezet om hun motie van wantrouwen tegen
het college van B&W in te trekken.
Fractievoorzitter Nicole Mulder van GroenLinks zei dat zij een klacht bij de burgemeester als voorzitter van de gemeenteraad heeft ingediend over het gedrag van Tom Horn.

Ook Forza! fractievoorzitter Paul Meijer is geschrokken van de houding van wethouder Reneman tegenover zijn fractiegenoot Michel van Dijk. Die zou wel zijn excuses hebben aangeboden. “Maar dit is natuurlijk wel een politieke doodzonde.”

De betrokken wethouders kwamen tijdens de vergadering niet met een reactie op alle beroering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.