Forza! wil snel van start met legale wietteelt

HCnieuws, 10-06-2016

 

De fractie van Forza! vindt dat er snel kan worden begonnen met de gereguleerde teelt van softdrugs nu uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat legale hennepteelt wel degelijk mogelijk is.
Dat blijkt uit schriftelijke vragen die fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! aan het college van B en W heeft gesteld.

 

Een groep van 27 gemeenten, waaronder Haarlemmermeer, vindt al veel langer dat het telen van softdrugs moet worden gelegaliseerd, onder meer om de georganiseerde misdaad effectief te kunnen bestrijden.
De rijksoverheid heeft deze stap echter steeds tegengehouden met het argument dat een vrije wietteelt internationaal op veel weerstand zou stuiten.

 

Dat argument is nu door twee deskundige onderzoekers weggenomen. Zij stellen zelfs dat een legale softdrugsmarkt goed kan zijn voor de mensenrechten.
Moord en doodslag kunnen immers worden voorkomen.
De mensenrechten zijn in dat geval belangrijker dan de internationale verdragen die de teelt en handel in softdrugs verbieden.

 

Forza! is benieuwd hoe het college het onderzoek beoordeelt en of het bereid is om bij voorbeeld samen met Amsterdam een experiment te starten voor gereguleerde wietteelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.