Twijfels Forza! over inzet buurtvaders bij jaarwisseling

Hcnieuws.nl, 11-05-2016

De fractie van Forza! heeft grote twijfels of er rond de jaarwisseling zogenoemde buurtvaders kunnen worden ingezet om de orde in de wijk Graan voor Visch in Hoofddorp te handhaven. Dat blijkt uit een flink aantal schriftelijke vragen die de partij heeft gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

 

Uit de evaluatie van afgelopen Oud en Nieuw blijkt dat de gemeente opnieuw een wijkbudget heeft besteed aan het inzetten van buurtvaders en het openstellen van de moskee en wijkgebouw De Silo. Dat gebeurde op initiatief van de stichting Marhaba en de wijkraad in Graan voor Visch.

Deze maatregelen konden niet voorkomen dat er ongeregeldheden ontstonden. Er werd een brandje gesticht dat door een buurtvader is geblust. Ook werd op tijd voorkomen dat er een ruitje van een supermarkt werd ingeslagen. De buurtvaders hebben aangegeven dat ze het moeilijker hadden dan voorgaande jaren.

 

Fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! vraagt zich in de schriftelijke vragen aan het college af of het nog wel verantwoord is om buurtvaders in te zetten om de orde te handhaven. Hij wil van het college weten of dit niet juist een taak van de overheid is. Meijer is ook benieuwd naar de achtergrond van de buurtvaders en of de gemeente verantwoordelijk is als zij gewond raken.

De voorman van Forza! heeft het college ook gevraagd hoeveel subsidie de moskee krijgt om tijdens de jaarwisseling open te gaan en of die steun niet ingaat tegen de scheiding van kerk en staat. Meijer vraagt zich tot slot af of openstelling van de Silo niet voldoende is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.