Forza! herschrijft 4 mei speech

Fractievoorzitter Paul Meijer van Forza is niet te spreken over de standaard speech voor dodenherdenking die hij van de gemeente heeft gekregen. Volgens Meijer gaat de tekst teveel over vluchtelingen en ‘te weinig over hen die wij herdenken’. Hij heeft de tekst daarom herschreven.

Forza! -raadslid Paul Meijer spreekt woensdag 4 mei tijdens de herdenkingsceremonie in Rijsenhout, net als andere raadsleden (bijvoorbeeld Henk Kuipers en Mariette Sedee) en leden van het college dat doen in andere kernen.

Vluchtelingen
De standaard tekst die Meijer ontving van de gemeente schoot hem echter in het verkeerde keelgat. Volgens de Forza-voorman gaat ‘de halve speech over vluchtelingen in plaats van over hen die wij herdenken’.

‘Het is gebruikelijk dat college- en raadsleden verspreid in de gemeente toespraken houden bij de dodenherdenking. Daar doe ik graag aan mee, omdat ‘vrijheid’ niet vanzelfsprekend is.’

Lofzang
‘Toen ik de standaardtekst onder ogen kreeg, viel ik zowaar van mijn stoel. Een lofzang over de vluchteling. Ik voelde mij toen genoodzaakt om de tekst aan te passen om meer recht te doen aan de herdenking.’

De fractie van Forza! vindt het onacceptabel en verwerpelijk dat de dodenherdenking wordt misbruikt door de gemeente om draagvlak te creëren voor de komst van zogenaamde vluchtelingen. “Dit is een politiek beladen onderwerp dat niet thuis hoort bij een dodenherdenking”, aldus Paul Meijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.