Forza! fracties willen opheldering over nepaangiftes

Forza! Nederland, 13-3-2016

Haarlemmermeer / Castricum / Nissewaard / Velsen; 13 maart 2016

Forza! fracties in diverse gemeenten in het land willen opheldering van hun burgemeester over het aantal nepaangiften dat tegen Geert Wilders is gedaan.
Aanleiding voor schriftelijke vragen aan burgemeesters, in de plaatsen waar Forza! in de gemeenteraad zit, was een bericht van De Telegraaf deze zaterdag dat een “ontluisterend beeld van misleiding, beïnvloeding, intimidatie en onkunde” schetst bij nader onderzoek van de aangiften.
Zo zouden onder meer PvdA raadsleden betrokken zijn geweest bij de massa-aangifte en konden sommige aangevers niet lezen, waardoor zij geen idee hadden wat ze ondertekenden.

Forza! Nissewaards fractievoorzitter Mia Sliwinski zegt hierover: “Als blijkt dat in onze gemeente ook valse aangiften tegen de heer Wilders zijn gedaan willen we zo snel mogelijk van de burgemeester weten hoe zij dit soort hetzes in de toekomst gaat voorkomen.
Niet alleen is het een onnodige belasting voor de politie, die wel belangrijkere dingen te doen heeft, maar het is ook een ernstige aantasting van de democratie dat een parlementariër zich in de rechtbank moet verantwoorden voor uitspraken die in het politieke spectrum worden gedaan.
Laat de kiezer bepalen wat hij vindt van bepaalde uitspraken van parlementariërs en niet de rechter.

Hoewel er geen officieel verband is tussen Forza! en de PVV vinden diverse Forza! fracties in het land het belangrijk om het voor de PVV-voorman op te nemen. “Aangezien de PVV in de meeste gemeenten niet vertegenwoordigd is en de burgemeester het hoofd van de politie is vinden wij het op dit vlak ook ónze taak om te waken over rechtvaardigheid en democratie,” zegt Forza! oprichter Paul Meijer, zelf raadslid in Haarlemmermeer. “Het kan immers iedere volksvertegenwoordiger overkomen”, zo besluit hij.