Forza!: stoppen met subsidie oud- en nieuwfeest Graan voor Visch

Bron: hcnieuws

HOOFDDORP – Forza! wil dat de gemeente stopt met het financieren van een oud- en nieuwfeest in de wijk Graan voor Visch. De gemeente doet dit om overlast door groepen jongeren in de wijk te voorkomen.
Forza! vindt het onder meer zeer kwalijk dat vanuit de moskee gratis vuurwerk wordt uitgedeeld aan met name Marokkaanse jongeren in de wijk. Hiermee wordt een verkeerd signaal afgegeven, namelijk dat overlast loont, aldus de partij. Jongeren die zich elders wel goed gedragen moeten namelijk zelf hun vuurwerk betalen en zij worden ook niet getrakteerd op een feestavond die wordt betaald door de gemeente, zo stelt Forza!
Fractievoorzitter Paul Meijer: “Wij vinden het prima als de moskee een feestje organiseert, maar niet op kosten van de samenleving. Goed gedrag moet worden beloond en fout gedrag moet worden gestraft en niet andersom. De gemeente moet hier volgend jaar dus gewoon mee stoppen.”
Forza! gaat over deze kwestie vragen stellen aan het college en verwacht binnen enkele weken antwoord. Mocht het college door willen gaan met deze financiering dan wil Forza! een motie indienen om door de gemeente betaalde feestjes geheel te stoppen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.