Paul Meijer in raadsenquetecommissie MLBgate

17 december 2015

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 17 december 2015 is Forza! fractievoorzitter Paul Meijer met 26 stemmen vóór en 5 tegen, gekozen als één van de vijf leden die de raadsenquetecommissie die MLBGate gaat onderzoeken gaan vormen.

De overige leden van de raadsenquetecommissie zijn:
Henk Kuipers (VVD)
Mariëtte Sedee (CDA)
Joost Koomen (D66)
Johan Rip (HAP)

Ook de raadsleden Kees van der Linden en Rinus Beusenberg hadden zich kandidaat gesteld om in de commissie plaats te nemen. Opmerkelijk was dat Van der Linden, na het aannemen van de motie om een enquetecommissie in te stellen, een oproep deed om slechts “integere” raadsleden in de commissie te benoemen. Beiden werden niet gekozen.

De enquêtecommissie gaat binnenkort aan de slag, zal uit hun midden een voorzitter kiezen en zal als eerste een onderzoeksvraag gaan formuleren, rekening houdend met wat tot dusver bekend is. De voorgestelde aanpak zal vervolgens ter instemming voorgelegd worden aan de gemeenteraad.

Forza! kwam in februari, toen voor het eerst duidelijk werd dat bij de verhuizing van honkbalclub Hoofddorp Pioniers sprake was van financiële onregelmatigheden, reeds met een motie om een raadsenquête houden. Deze werd toen weggestemd. In plaats daarvan koos de raad voor een onderzoek door een extern bureau. Afgelopen maand diende Forza! deze motie nogmaals in, naar aanleiding van het onderzoek en de rapportage van dit bureau, waaraan volgens Forza! belangrijke hoofdrolspelers niet meegewerkt hebben. HAP diende vervolgens een motie van gelijke strekking in, waarop Forza! besloot -na overleg- om de eigen motie in te trekken om zodoende meer zekerheid op een meerderheid in de raad te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.