Forza! wil boerkaverbod in Haarlemmermeer

Hoofddorpse Courant, 9-12-2015

 

De fractie van Forza! wil dat er een boerkaverbod komt in de gemeente. Het verbod op gelaatsbedekkende kleding zou moeten worden opgenomen in de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV). Forza! wil het boerkaverbod donderdag aankaarten als de gemeenteraad de veranderingen in de APV bespreekt.

 

Als het voorstel van Forza! wordt overgenomen, wordt het dragen van gelaatsbedekkende kleding op openbare plaatsen, in gebouwen die publiek toegankelijk zijn, bij scholen, delen van zorginstellingen en in het openbaar vervoer in Haarlemmermeer verboden. De fractie van Forza! loopt hiermee vooruit op mogelijke landelijke wetgeving die dezelfde strekking heeft.

 

Fractievoorzitter Paul Meijer heeft er niet zo veel vertrouwen in dat die landelijke wet er snel gaat komen. “Het verbod moet er zo snel mogelijk komen omdat gelaatsbedekkende kleding of helmen het veiligheidsgevoel van mensen aantasten. We moeten elkaar kunnen aankijken, zeker in een tijd dat 70 procent van de mensen bang is dat een aanslag in Nederland op handen is. Wat voor ons ook speelt is dat wij bijvoorbeeld een boerka een vrouwonterend kledingstuk vinden dat de ongelijkheid van man en vrouw symboliseert. Kinderen schrikken er van en zo’n boerka past niet in een moderne samenleving.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.