Forza! geschokt door aanslagen Parijs

Forza! persbericht, 16 november 2015

Forza! heeft geschokt gereageerd op de aanslagen in Parijs van 13 november. De fractie betuigt haar medeleven met de vele gewonden  en nabestaanden van deze verschrikkelijke terreurdaden.

Forza! fractievoorzitter Paul Meijer heeft verbijsterd gereageerd na de gebeurtenissen in Parijs en heeft in een videoboodschap op Youtube de aanslagen beschreven als daden van moslim extremisme. Volgens Meijer is er ook een dreiging voor de lokale samenleving omdat blijkt dat twee van de daders als vluchteling in Europa asiel hebben aangevraagd. Hierdoor kan niet met zekerheid worden gezegd dat er geen terroristen tussen de vele vluchtelingen zitten. Dit levert groot gevaar op voor Europa en Nederland volgens  Meijer.

Verder zegt Meijer dat hij het niet verstandig vindt dat het college van B&W 400 vluchtelingen wil opvangen in Vijfhuizen. Meijer hierover: ‘’Niemand kan ons verzekeren dat daar geen IS strijders tussen zitten. Er is maar handjevol fanaten nodig om tot terroristische daden met ontwrichtende gevolgen te komen. Wat er in Parijs is gebeurd kan ook hier gebeuren.’’

Geef een reactie