‘Jeugd laat jongerencentra links liggen’

Hoofddorpse Courant, 12 november 2015

HOOFDDORP –  Jongerencentra zijn niet meer van deze tijd en daar moet de gemeente op inspelen. Dat zei raadslid Michel van Dijk van Forza! Haarlemmermeer donderdagavond tijdens een debat over veranderingen in het jeugdbeleid.

Van Dijk zei een eigen onderzoek te hebben gehouden naar de situatie van de jongerencentra. Volgens hem kloppen de cijfers die op websites te vinden zijn over het bezoek aan jongerencentra totaal niet. Van Dijk verzette zich daarom tegen het voornemen van het college om de openingstijden van jongerencentra te verruimen. “Dat kost heel veel geld.” Wethouder Marjolein Steffens-van de Water van Jeugdzaken stelde dat de conclusies van Forza! niet deugen. De informatie op websites mag dan misschien niet uptodate zijn, de cijfers die de gemeente zelf hanteert zijn volgens haar wel betrouwbaar. Die geven een heel ander beeld dan wat raadslid Van Dijk naar voren bracht, aldus de wethouder.

Michel van Dijk bleef erbij dat zijn onderzoek wel gedegen is en bovendien betrouwbaar. Hij zei zijn standpunt de komende tijd te zullen onderbouwen en daarna een nieuwe sessie te willen aanvragen om opnieuw over de jongerencentra te praten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.