Paul Meijer: rechercheur klap uit school

Fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! Haarlemmermeer is woest.

 

Een politierechercheur, die volgens Meijer dronken was, heeft hem in de kroeg beschuldigd van twee misdrijven. Het gesprek is opgenomen en in handen van de fractievoorzitter en RTV NH. “Het is net alsof ik in een soap ben terechtgekomen.” De rechercheur heeft de beschuldigingen geuit tegen een kennis van Meijer, die het gesprek opnam. Zo heeft de rechercheur de man onder meer gezegd dat er een strafrechtelijk onderzoek naar Meijer loopt voor voor valsheid in geschrifte. Burgemeester Weterings van Haarlemmermeer zou de aangifte hebben gedaan, maar dat kan de gemeente niet bevestigen. Bovendien vertelde de rechercheur de man dat Meijer al eens is veroordeeld voor onzedelijk gedrag met jonge meisjes.

 

De fractievoorzitter kan het nog nauwelijks bevatten. “Dit is natuurlijk een zeer ernstige beschuldiging. Ik weet totaal niet waar het vandaan komt. Ik ben nog nooit gehoord en wist niet dat er een strafrechtelijk onderzoek naar mij loopt.” Blanco strafblad Waar Meijer zich zorgen om maakt, is dat de rechercheur hem niet alleen bij de kennis, maar hem ook bij andere mensen heeft zwartgemaakt. Hij benadrukt dat hij nog nooit over de schreef is gegaan. “Ik ben nog nooit veroordeeld en heb een blanco strafblad.”

 

De Forza!-fractievoorzitter wil er graag achter komen waarom hij ‘onder het vizier van justitie’ is beland. Hij is van plan om morgen aangifte te doen tegen de rechercheur. “Ik wil op z’n minst dat die man de laan wordt uitgestuurd. En oprechte excuses lijkt me ook het minste wat ze kunnen doen.” Afdeling integriteit Het OM wil niet bevestigen of er daadwerkelijk een onderzoek loopt naar Meijer. De politie bevestigt dat de stem in de opnames van een rechercheur is en heeft de zaak overgedragen aan de afdeling integriteit. In verband met de privacy van de betrokkenen, is besloten de tapes niet te publiceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.