Tijdelijke woningen voor daklozen

Tijdelijke woningen voor daklozen

 

HOOFDDORP – De gemeente heeft een plan in de maak om mensen die plotseling geen dak meer boven hun hoofd hebben snel aan onderdak te helpen. Wethouder Tom Horn van Welzijn zei dat er aan wordt gedacht om tijdelijke woningen beschikbaar te stellen. Volgens Horn wordt het plan op dit moment nader uitgewerkt.

 

De gemeenteraad wil dat er haast wordt gemaakt met een oplossing voor het groeiende probleem. Op initiatief van Forza! luisterden meerdere fracties eerder deze maand naar schrijnende gevallen van mensen die opeens geen onderdak meer hadden.

 

D66-raadslid John Jhinnoe vroeg het college om maatregelen om deze groep te helpen. Dat wekte de ergernis van HAP-raadslid Brigitte van der Erve, die haar collega er fijntjes aan herinnerde dat was afgesproken van het probleem geen politiek item te maken. Met zijn vraag deed Jhinnoe dat alsnog, aldus Van der Erve.

 

Volgens Forza!-raadslid Michel van Dijk bestaan er in de gemeente ‘tientallen’ gezinnen, waarvan de kinderen niet weten waar ze de volgende avond slapen. Volgens hem worden die gezinnen bij bestaande instanties weggestuurd. Hij vond dat er op korte termijn een oplossing moet komen.

 

Wethouder Horn toonde begrip voor de emotionele oproep vanuit de raad. Hij zei dat de gemeente geen huizen heeft om gedupeerden te huisvesten. Horn benadrukte dat daklozen zich bij de bestaande instanties moeten melden. De raad praat op korte termijn verder over het probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.