Stichting ETO krijgt renteloze lening van gemeente

HC nieuws, 4-07-2015

 

De stichting ETO, beheerder en exploitant van het honkbalstadion in Hoofddorp, krijgt een renteloze lening van 195.000 euro van de gemeente om dit jaar financieel rond te komen. Een meerderheid van de gemeenteraad heeft donderdag ingestemd met de lening.

 

ETO, dat kort geleden in opdracht van de gemeente drie nieuwe bestuurders zag aantreden, klopte bij de gemeente aan voor financiële hulp. Zonder steun van de gemeente zou de stichting mogelijk niet kunnen overleven en staat ook het honkbal in Hoofddorp op de tocht.

 

De gemeenteraad heeft zorgen of de lening van bijna 2 ton wel terugkomt in de gemeentekas. Toch vonden de meeste partijen dat het geld moest worden geleend aan ETO, want het honkbal moet in elk geval doorgaan in Hoofddorp.

 

De fracties van GroenLinks, Forza, ChristenUnie-SGP en Een Haarlemmermeer stemden tegen. GroenLinks kwam met een amendement om maximaal 165.000 euro beschikbaar te stellen, omdat een bedrag van 30.000 euro om het complex ‘MLB-proof’ te maken erg onduidelijk is. Toen dit voorstel van GroenLinks werd verworpen, stemde de fractie ook tegen het hele voorstel.

 

Sportwethouder Adam Elzakalai zei tijdens het debat in de raad dat de gemeente en stichting ETO het nog oneens zijn over wie voor de 30.000 euro aan MLN-kosten moet opdraaien.

 

5 juli 2015 was Forza! fractie-voorzitter Paul Meijer te gast bij Meerradio om uit te leggen waarom Forza! tegen deze lening stemde:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.