Zorgen bij Forza over boetebeleid van gemeente

Hoofddorpse Courant, 8-06-2015

HOOFDDORP –  De fractie van Forza maakt zich zorgen over het boetebeleid van de gemeente. Volgens de partij verschilt dat nogal van het beleid van buurgemeenten. Forza! heeft er schriftelijke vragen over gesteld aan het college van burgemeester en wethouders

Uit onderzoek van het Algemeen Dagblad is gebleken dat elke gemeente een eigen invulling geeft aan het boetebeleid. Er is sprake van grote verschillen gemeenten. Hierdoor is het voor burgers onduidelijk wat nu wel en wat niet mag in welke gemeente.

Ook de pakkans is bijvoorbeeld in de ene gemeente veel groter dan in andere gemeenten, aldus het onderzoek van het AD. Forza wil weten hoe groot de pakkans is in Haarlemmermeer, maar ook hoe de gemeente denkt over de verschillen per gemeente.

Fractievoorzitter Paul Meijer: “Wij willen niet dat het gemeentelijk boetebeleid teveel verschilt van onze buurgemeenten. Enige harmonisatie zou wenselijk zijn om willekeur en rechtsongelijkheid te voorkomen. De burgers hebben recht om te weten waar ze aan toe zijn. Aan de hand van de antwoorden van het college zullen wij met voorstellen komen.”

Forza! wil ook van het college weten of het voorstander is van uitbreiding van bevoegdheden voor de boa’s of gemeentelijke toezichthouders. Sommige gemeenten pleiten hiervoor en willen dat boa’s ook bekeuringen mogen schrijven voor door rood rijden of fietsen zonder licht. Forza voelt hier weinig voor omdat boa’s vooral een taak hebben met betrekking tot de leefbaarheid in de wijken en dorpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.