Daders een dag naar een concentratiekamp

“daders een dag naar een concentratiekamp”

 

De fractie van Forza! is geschokt door de ruwe verstoring van de twee minuten stilte tijdens de dodenherdenking in Hoofddorp. Een aantal jongeren vonden het nodig om zich respectloos te gedragen. Op Facebook reageerden deze jongeren ook nog verontwaardigd over de commotie die hierdoor is ontstaan. De Fractie van Forza! vindt dat de daders hier niet zomaar mee mogen wegkomen en dat dit voor hen een vervelend, maar ook een leerzaam staartje moet krijgen.

 

Als het aan fractievoorzitter Paul Meijer zou liggen dan zouden deze jongeren een dag een bezoek moeten brengen aan een concentratiekamp en daarover gaan vertellen op scholen. Dat is leerzamer dan een paar uurtjes schoffelen, aldus Meijer.

Meijer wijt het respectloos gedrag aan het feit dat op scholen te weinig aandacht wordt geschonken aan de tirannie van de nazi’s en de gruwelijke Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. “Het is op veel scholen nou eenmaal een lastig onderwerp”, aldus  Meijer: “Antisemitisme en homohaat neemt steeds meer toe. Een club als Bureau Discriminatiezaken maakt zich drukker om Zwarte Piet dan om Jodenhaat. Zij zouden bij de bestrijding van antisemitisme juist een rol kunnen spelen op scholen”.

 

Forza! werd voor het programma ‘Vandaag de dag’ van omroep WNL hierover geinterviewd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.