Verplichte VOG voor vrijwilligers die met kinderen werken

HCnieuws, 20-04-2015

Verplichte VOG voor vrijwilligers die met kinderen werken Vrijwilligers die met kinderen of verstandelijk beperkten werken, worden vanaf volgend jaar verplicht om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Het college van burgemeester en wethouders wil die verplichting opnemen in de algemene subsidieverordening. Dat hebben B en W geantwoord op schriftelijke vragen van de fractie van Forza!

Met een VOG wordt voorkomen dat mensen die ooit zijn veroordeeld voor seksueel misbruik aan de slag gaan met kinderen of verstandelijk beperkten. De fractie van Forza! ziet een langgekoesterde wens in vervulling gaan. Sinds 2012 heeft de partij de VOG meerdere keren aan de orde gesteld in de gemeenteraad. Forza!-raadslid Michel van Dijk: “Met de komst van de verplichte VOG maken we Haarlemmermeer weer een stukje veiliger. Het is geen garantie dat er nooit meer iets zal gebeuren, maar mensen die zijn veroordeeld voor misbruik kunnen nu worden geweerd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.