Strijd om de macht halveerde Forza Haarlemmermeer

Haarlems dagblad, 18-11-2014

 

Een ordinaire machtsstrijd is de reden dat de raadsleden Kees van der Linden en Anneke van der Veer van Forza Haarlemmermeer uit de partij zijn gestapt. Zij wilden de macht overnemen en dat heeft fractievoorzitter Paul Meijer geweigerd, aldus Meijer.

 

Van der Linden (net als Van der Veer ex-D66 en ex-VVD) is volgens hem de splijtzwam in Forza gebleken. Meijer trekt zich dat aan. ,,Ik heb die tweebinnen de partij gehaald. Gelukkig staan de leden nog altijd achter mij.

 

Meijer en Michel van Dijk (Forza), Van der Linden en Van der Veer (ex-Forza) hadden afgesproken niets over hun breuk naar buiten te brengen. De twee ex-Forza-leden vertellen vandaag echter in een Haarlemmermeers weekblad hun hoe en waarom. ,,Dan wil ik ook mijn verhaal vertellen”, reageert Meijer.

 

De twee afvalligen – en dan met name Van der Linden – wilden alleen in Forza blijven als raadslid Van Dijk zou opstappen. Die zou hen teveel in de weg zitten. Dat weigerde Meijer. Van der Veer en Van der Linden moeten vandaag bij burgemeester Theo Weterings komen om te vertellen hoe ze hun toekomst zien. Ze weigeren op te stappen als raadslid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.