‘Wethouder spreekt onwaarheid over Duinpolderweg’

Bron: HCnieuws

HOOFDDORP – Wethouder Derk Reneman van Verkeer en Vervoer heeft de gemeenteraad donderdag tijdens een vergadering over de aanleg van de Duinpolderweg onjuiste informatie gegeven. Die conclusie trok Forza!-raadslid Cees van der Linden na afloop van de sessie. ”Of hij kent de feiten niet of hij vertelt de waarheid niet. Beide zijn kwalijk.”

Van der Linden had zijn kritiek tijdens de vergadering willen uiten, maar hij had geen spreektijd meer. Daarom besloot hij zijn punt met de media te delen. Volgens Van der Linden betreft de onjuiste informatie van Reneman de financiering van het project. De wethouder deed voorkomen alsof de rijksoverheid gaat meebetalen aan de weg en dat is volgens het raadslid absoluut niet aan de orde.

Volgens Van der Linden heeft minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu meermalen aangegeven niet zullen meebetalen aan de weg. Ook is het onjuist dat de provincie Zuid-Holland heeft ingestemd met de weg, aldus het Forza!-raadslid. Ook zijn de meeste gemeenten aan de andere kant van de Ringvaart, zoals vooral Bloemendaal, fel tegen de aanleg van de weg.

De aanleg van de Duinpolderweg moet ruim 200 miljoen euro kosten. Volgens raadslid Van der Linden gaat het om een prestigeproject van de Noord-Hollandse gedeputeerde Elisabeth Post, waar Haarlemmermeer zich veel te makkelijk achter heeft geschaard.

De meeste partijen in de raad gaven donderdag aan de noodzaak van de weg wel degelijk te onderschrijven. Op dit moment worden meerdere mogelijke wegvarianten onderzocht op hun milieueffecten. Waarschijnlijk komt er pas in het najaar van 2015 duidelijkheid welke variant de voorkeur krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.