‘Stichting AED Nieuw-Vennep redt het niet meer’

20-05-2014 – Bron: Haarlems Dagblad

NIEUW-VENNEP – De stichting AED Nieuw-Vennep moet haar werk staken.Dat zegt Forza!-raadslid Michel van Dijk. Hij wil van B en W weten waarom de gemeente niet, zoals de gemeenteraad op 13 maart aangaf, contact is opgenomen met de stichting omtrent haar werkzaamheden.

AED Nieuw-Vennep streeft naar een netwerk van AED-apparaten om levensreddend te kunnen optreden als mensen hartproblemen krijgen. De hartmassage-apparaten (AED’s) in het dorp, vaak bij bedrijven en winkeliers aanwezig, moeten daarvoor in kaart worden gebracht. Ook moeten afspraken worden gemaakt met bedrijven over mogelijk gebruik van hun AED-apparatuur als het bedrijf is gesloten.

De gemeenteraad stelde in maart dat de gemeente daarin een rol moet nemen. Van een afspraak tussen gemeente en stichting is het echter nooit gekomen. ,,We zijn nu twee maanden verder en de stichting staakt haar activiteiten, aldus Van Dijk.

Volgens wethouder Tom Horn is wel een afspraak gemaakt, maar is die door de gemeente afgezegd.

Er wordt nu op korte termijn alsnog een afspraak gemaakt met het stichtingsbestuur in de hoop het project toch nog te kunnen vlottrekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.