Forza! wil definitieve punt achter windturbines.

De fractie van Forza! is verheugd dat ook de Raad van State een rode streep heeft getrokken door de plannen van het college om mega windturbines in het zuiden van Haarlemmermeer te plaatsen.

Fractievoorzitter Paul Meijer zegt dat hij een gat in de lucht sprong toen hij woensdag hoorde dat de Raad van State de provincie gelijk heeft geven dat zij de gemeente heeft verboden windturbines te plaatsen. De gemeente was bij de Raad van State in beroep gegaan tegen het besluit van de provincie. Dit heeft de gemeente dus verloren.

In de gemeenteraad is Forza! zo een beetje de enige politieke partij geweest die zich vanaf het begin heeft uitgesproken tegen de komst van horizonvervuilende windturbines. Rond verkiezingstijd was ook de HAP tegen maar nadat zij in het college terechtkwam, draaide deze partij als een blad aan een boom om.

Paul Meijer is er nog niet op gerust dat het college nu eieren voor haar geld kiest en zal donderdag tijdens de eerste raadsvergadering na het reces actualiteitsvragen stellen aan het college. Als het aan Meijer ligt, gaat er geen dubbeltje meer naar dit project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.