Forza! doet aangifte tegen ChristenUnie-SGP – Update

07-04-20124 – Forza! persbericht

 

Hoofddorp. Fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! heeft tegen de ChristenUnie-SGP aangifte gedaan van belediging en smaad. De reden is een manifest van de ChristenUnie-SGP waarin zij Forza! betichten van openlijke en categorische haat tegen moslims en daardoor aanzet tot discriminatie of erger, lynchpartijen en gewelddadige aanvallen.

 

Forza! is een voorstander van verregaande vrijheid van meningsuiting en vindt ook dat de ChristenUnie-SGP daarin ver mag gaan. Maar aan deze vrijheid van meningsuiting zit een grens. Forza! is van mening dat met de ferme en beledigende uitspraken van de ChristenUnie-SGP die grens is gepasseerd en wil dat de rechter zich hierover gaat uitspreken.

 

Paul Meijer: Ik ga namens de fractie en de vereniging, maar ook namens meer dan 6000 Forza! stemmers aangifte doen als signaal naar de ChristenUnie-SGP dat ze ons niet in de verkeerde hoek moeten en kunnen plaatsen. Deze demonisering komt van een partij die notabene bekend staat om het achterstellen van vrouwen en afwijzen van homoseksuelen.



In het manifest van de Christen-Unie wordt een vergelijk gemaakt tussen de PVV en Forza! welke volgens Forza! niet gemaakt kan worden. Forza! benoemt problemen die spelen in de samenleving en benoemt man en paard. Forza! ziet groepen in de samenleving niet bij voorbaat als problematisch. Forza! wil dat iedereen mee doet en een positieve bijdrage levert aan de samenleving ongeacht ras, geloof, geaardheid of politieke overtuiging.

 

Forza! heeft de voorman van de ChristenUnie-SGP, de heer van Bezooijen, nog de gelegenheid gegeven om de beschuldigingen in te trekken, maar daar heeft hij geen gehoor aan willen geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.