ChristenUnie -SGP: Forza net zo kwaadaardig over moslims als Wilders

31-03-2014 – Bron: HCnieuws

HOOFDDORP – Forza! Haarlemmermeer is net zo kwaadaardig tegenover moslims als PVV-leider Geert Wilders. Dat stelt de fractie van de fractie van de ChristenUnie-SGP in Haarlemmermeer in een verklaring die de titel heeft meegekregen ‘Waarom wij ook niet zwijgen in Haarlemmermeer’.

Aanleiding voor de verklaring zijn de recente omstreden uitlatingen van Wilders over ‘minder Marokkanen’ in Nederland. Er zijn inmiddels honderden aangiften van discriminatie gedaan tegen de PVV-leider. Volgens de ChristenUnie-SGP is Forza! in debatten en via Twitter niet veel beter. We horen hoe Forza! haar angstbeelden over moslims probeert over te brengen op anderen en deze groep inwoners onder vuur neemt tijdens vergaderingen in de gemeenteraad.”

Volgens de ChristenUnie-SGP, die samen 1 zetel hebben in de nieuwe gemeenteraad, is dit het moment om de stem te verheffen tegen de opstelling van Forza! De fractie is bang dat de grens over wat er mag steeds wordt verlegd. ”Wij zwijgen niet over hetgeen wij lokaal zien gebeuren, want als je iets in de wereld wilt veranderen moet je beginnen met de dingen dichtbij huis.”

Fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! begrijpt niets van de aanklacht van de ChristenUnie-SGP. ”Maar als ik lees dat ze vinden dat de insteek die Forza! kiest tegenover moslims net zo kwaadaardig is als wat Geert Wilders zegt over Marokkaanse Nederlanders dan vind ik dat zeer kwalijk. Dan moeten ze gewoon aangifte doen tegen Forza!”

Meijer zegt desgevraagd geen afstand te nemen van de omstreden uitlatingen van Wilders. ”Ik zie niet in waarom ik dat zou moeten doen. Dat doe ik toch ook niet bij uitspraken van Rutte of Samsom?”

De voorman van Forza! wijst er tot slot op dat de verklaring van de ChristenUnie-SGP in Haarlemmermeer rechtstreeks is overgenomen van de landelijke ChristenUnie. ”Van Bezooijen (de fractievoorzitter van de ChristenUnie-SGP-red.) heeft het artikel alleen aangepast aan zijn eigen woorden. Dat vind ik niet erg origineel.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.