Forza! bang voor komst Roemenen en Bulgaren

HCnieuws

HOOFDDORP – De fractie van Forza! in de gemeenteraad is bang dat er arbeidsmigranten uit Roemenië en Bulgarije op grote schaal naar Nederland komen nu voor hen per 1 januari 2014 de grenzen zijn opengesteld.

 

Forza! vreest dat met de komst van de Roemenen en Bulgaren de werkgelegenheid in sommige branches terugloopt en dat is volgens de partij slecht nieuws voor inwoners van Haarlemmermeer. De fractie heeft deze week schriftelijke vragen gesteld aan het college. Daarnaast maakt Forza! zich grote zorgen over de leefbaarheid van wijken en dorpen als arbeidsmigranten zich daar mogelijk gaan vestigen.

 

Fractievoorzitter Paul Meijer staat niet alleen in zijn zorgen over de komst van de Bulgaren en Roemenen. “Uit veel onderzoeken en enquêtes blijkt dat een groot deel van bestuurlijk Nederland en de inwoners zich grote zorgen maken over de komst van arbeidsmigranten. Zij zullen lokale inwoners verdringen op de arbeidsmarkt. Daarnaast zullen deze arbeidsmigranten moeten worden gehuisvest en daar is onze gemeente niet op toegerust. Ook zijn we bang dat veel arbeidsmigranten door malafide bureautjes zullen worden misbruikt of uitgebuit. Wij voorzien grote zorgen als de gemeente geen maatregelen neemt.”

 

Forza! wil weten hoe het college tegen de komst van de arbeidsmigranten uit Bulgarije en Roemenië aankijkt en welke maatregelen het treft om misstanden te voorkomen. Volgens Forza! zullen de meeste arbeidsmigranten die naar Haarlemmermeer komen, gewoon komen om te werken. In hun kielzog komen er volgens de partij echter ook mensen met minder goede bedoelingen. Forza! is bang voor een toename aan overlast en criminaliteit hierdoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.