Feest voor overlastgevers Hoofddorp onacceptabel’

Bron: HaarlemsDagblad

HOOFDDORP – ,,Wij vinden een feest geven voor overlastgevers onacceptabel.’’ Forza!-raadslid Michel van Dijk had het nog niet gezegd of hij kreeg de andere partijen in de gemeenteraad van Haarlemmermeer over zich heen.
Andere politieke partijen niet eens met Forza!
Forza! vindt dat de gemeente niet moet meebetalen aan het feest dat met oud en nieuw voor jongeren in Graan voor Visch (Hoofddorp) werd gegeven. Het uitdelen van vuurwerk is voor die partij helemaal uit den boze. De partij gaat daar vragen over stellen aan B en W.
Donderdag bij de bespreking van het gemeentelijk veiligheidsbeleid 2014 bleek Forza! geen medestanders te hebben. Van Dijk had bovenstaande uitspraak nog niet gedaan of hij werd van alle kanten bestookt met vragen.
,,In Nieuw-Vennep wordt al jaren een feest gegeven om problemen bij de brug te voorkomen. Is Forza! daar dan ook tegen’’, vroeg VVD-fractievoorzitter Henk Kuipers aan Van Dijk. ,,Wij zijn tegen het belonen van verkeerd gedrag. Dat is een verkeerd signaal’’, reageerde Van Dijk. Forza is er dus ook tegen dat de gemeente meebetaalt aan het inmiddels traditionele nieuwjaarsfeest in Nieuw-Vennep.
Forza! staat alleen, want de andere partijen zijn eensgezind voor. Een preventief feest is beter dan rotzooi op straat, vindt Hans Spijkers van Een Haarlemmermeer. ,,Je moet ook kijken hoe zo’n feest tot stand komt en wie het organiseert’’, zegt Peter van Groenigen van de HAP. Waarom begint Forza! nu over Graan voor Visch, wil Anneke van der Helm (CDVP) weten. Wilt u ook andere preventieve maatregelen niet meer doen als het de gemeenschap geld bespaard, vraagt Ed Koster (CDA). In welke opvoeding is straffen beter dan belonen, wil Denise Abbas weten.
,,Preventie is goed’’, zegt Michel van Dijk. Hij houdt voet bij stuk: ,,Maar een feest geven voor jongeren omdat ze dan geen overlast veroorzaken is niet goed. Dat is een verkeerd signaal. De meeste jongeren bezorgen geen overlast. Als zij een feest willen moeten ze het zelf organiseren.’’