Forza haalt bakzeil tegen windmolens

Forza haalt bakzeil tegen windmolens

HAARLEMMERMEER – Forza vond deze week Een Haarlemmermeer als enige medestander voor een aantal moties om de bezwaren bij het bestemmingsplan Buitengebied Zuid tegen de nieuwe windmolens gegrond te verklaren.

De gemeente zet al een poosje alles op alles om ondanks het besluit van de provincie vorig jaar om geen nieuwe windmolens meer toe te staan, de plannen voor een windmolenpark in het zuiden van de polder toch doorgang te laten vinden. Het gaat daarbij vooral om molens die op de grond van agrariërs moeten komen te staan en die hen voorzien van een mooie extra bron van inkomsten. De Meerboeren en de LTO zijn dan ook vertegenwoordigd in de stichting Windmolenpark Haarlemmermeer Zuid.

Niet iedereen is enthousiast over het windmolenpark. De provincie maakte er bezwaar tegen bij de inspraak over bestemmingsplan Buitengebied Zuid waarin ruimte voor zeventien molen is opgenomen. Ook buurgemeente Kaag en Braassem liet weten tegen de molens te zijn vanwege het zicht dat de Nieuwe- en Oude-Weteringers en Leimuidenaren op de molens hebben. Al eerder sprak in de polder de dorpsraad van Nieuw-Vennep zich uit tegen de molens omdat die samen met de al bestaande HSL en nog te bouwen 55 meter hoge masten voor de 380kV-leiding van het open landschap daar weinig meer over laten. De raad besloot donderdag echter alle bezwaren af te wijzen.

Bron: Haarlems Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.