Poppenkast in de raad

Haarlemmermeer, 19 september 2012

HAARLEMMERMEER – Paul Meijer (Forza!) is donderdag boos de raadsessie over de Multifunctionele Accommodatie (MFA) in Badhoevedorp uitgelopen. Het raadslid kreeg van voorzitter Ron Heimerikx geen gelegenheid om vragen te stellen in zijn eerste termijn.

‘Ik had niet zo’n heel uitgebreid verhaal. Maar ik vond het wel belangrijk dat ik mijn punt kon maken. Dat werd niet toegestaan. Dan heeft voor mij geen zin om er bij te blijven zitten. Ik ben die poppenkast wel een beetje zat’, aldus Meijer.
Heimerikx liet tijdens de raadssessie weten dat Meijer zelf verantwoordelijk is voor het gebruik van zijn tijd. ‘Als u dat graag besteedt aan interrupties, dan is dat uw eigen keuze.’ Meijer kreeg bijval van Adam Elzakalai (VVD). ‘Meneer Meijer praat over het algemeen veel, maar ik kan me niet voorstellen dat hij in zijn interruptie al drie minuten heeft volgesproken.’
Wie de raadssessie naluistert via internet, kan ook tot die conclusie komen. De spreektijd staat vermeld bij de naam van de spreker. Een snelle optelsom leert dat Meijer ongeveer de helft van zijn spreektijd heeft gebruikt.
Meijer was tevreden met de bijval van Elzakalai. Ook was hij blij met het ordevoorstel van Marjolein Steffens-Van de Water (HAP) om een nieuwe raadssessie te plannen. Het voorstel kreeg voldoende steun om op een later tijdstip de discussie voor te zetten. De fractievoorzitter van Forza zal tot dan moeten wachten om zijn punten aan de raad duidelijk te maken. Meijer heeft twijfels over de locatie en vindt de MFA meer ‘een veredeld gezondheidscentrum dan een buurthuis’ doordat een deel van de beoogde groepen die er in zouden komen, niet meer komen.