Verklaring Forza! Over D66 besluit.

De fractie van Forza! heeft kennis genomen van het besluit van D66 om raadslid Merijka Setz met onmiddellijke ingang uit de fractie te zetten. De fractie van Forza! vindt dit een moedig, maar ook een logisch besluit van D66.

 

Forza! raadslid Michel van Dijk werd afgelopen donderdag, voorafgaand aan de stemming over de benoeming van Dave Bakker als fractieassistent van Forza!, door de fractievoorzitter van D66, Denise Abbas, in de gelegenheid gesteld om de voordracht van Dave Bakker toe te lichten in de fractie. Tijdens dit gesprek vertelde mevrouw Setz dat zij tegen de benoeming van de fractieassistent zou stemmen, omdat zij, zoals zij het noemde, een “schurfthekel” aan Forza! heeft.

 

Als reden hiervoor gaf zij aan dat Forza! twee jaar geleden aangifte had gedaan tegen haar zoon (Julius Lindenberg). Mevrouw Setz zei vervolgens dat op het moment dat Forza! haar schriftelijke excuses hiervoor aan zal bieden, zij voor de benoeming van de Dave Bakker zou stemmen. Forza! heeft hier ook melding van gedaan bij de burgemeester.

 

Forza! betreurt het dat mevrouw Setz haar persoonlijke motieven boven politieke motieven laat prevaleren bij een stemming in de raad en daarnaast haar stem aan Forza! heeft aangeboden voor persoonlijk belang. Forza! vindt de wijze waarop fractievoorzitter van D66, Denise Abbas, om is gegaan met deze gevoelige kwestie en de openheid die zij hierin heeft betracht bewonderenswaardig. Daarnaast getuigt de opstelling van D66 van een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor de integriteit en de handelswijze van de raad.

 

Paul Meijer, fractievoorzitter