Zwanenburgers moeten een eigen sporthal hebben”

Nieuwsblad Haarlemmermeer – 14-9-2011

Hoofddorp – Fractievoorzitter Forza Haarlemmermeer Paul Meijer wint er geen doekjes om: “Wij zijn verbijsterd over het standpunt van het college dat Zwanenburg geen eigen sporthal krijgt en maar genoegen moet nemen met een gymzaal. Onzin want het gaat het dorp ook om een stuk erkenning zodat de inwoners echt bij onze gemeente horen.”

De nieuwe oppositiepartij, die vanaf de vorige gemeenteraadsverkiezingen het politieke klimaat in de polder een aardige injectie heeft gegeven, schaart zich dus niet achter de mening van het college dat een gymzaal goed genoeg is voor het dorp aan de noordzijde van de polder.

Meijer: “ Wij maken ons erg veel zorgen over het gebrek aan vertrouwen van de Zwanenburgers in de lokale politiek nu het college heeft besloten dat het dorp geen sporthal krijgt. Het is ons een doorn in het oog dat het college wel veel geld uittrekt voor projecten waar niemand om staat te springen maar Zwanenburg in de kou laat staan.”
Zo vindt Forza het onnodig dat in het peperdure jongerencentrum in Floriande nog steeds miljoenen euro’ s worden gepompt en dat er dure bruggen moeten worden onderhouden waar destijds niemand om heeft gevraagd.

Fractievoorzitter Meijer is dan ook boos: “Wij rekenen erop dat de gemeenteraad toch akkoord gaat met een nieuwe sporthal zoals wij dit al eerder met elkaar hebben besproken. Dus als er straks in de raad moet worden gestemd over zo’ n sporthal dan wordt het voor het publiek snel duidelijk welke politieke partijen een hart voor Zwanenburg hebben en welke niet. Forza zal in elk geval voorstemmen want nogmaals: Zwanenburgers hebben recht op zo’n sportcomplex.”