Forza! herdenkt Pim Fortuyn

Hoofddorp – Het bestuur en de fractie van Forza! Haarlemmermeer houden op 6 mei aanstaande om 18:00 uur haar jaarlijkse Pim Fortuynherdenking op begraafplaats Westerveld in Fortuyns geboortedorp Driehuis (NH). Pim Fortuyn werd 8 jaar geleden in Hilversum op brute wijze vermoord door de linkse activist Volkert van der Graaf.

Forza! Haarlemmermeer is een doorstart van de Lijst Pim Fortuyn Haarlemmermeer. Paul Meijer en Michel van Dijk hebben samen de Lijst Pim Fortuyn Haarlemmermeer in 2002 opgericht. Nadat de landelijke LPF in de problemen kwam heeft Paul Meijer Forza! Haarlemmermeer opgericht.

De ideeën en het gedachtegoed van Pim Fortuyn zijn terug te vinden in het verkiezingsprogramma van Forza!. Op de fractiekamer in het raadhuis hangt een origineel schilderij van Pim Fortuyn. Dit schilderij is een cadeau van de broer van Pim Fortuyn aan Paul Meijer die in 2004 gekozen was tot “Fortuynist van het jaar”. Paul Meijer laat weten dat op 6 mei a.s. Forza! voor één dag door het leven zal gaan als Lijst Pim Fortuyn Haarlemmermeer. Dit als eerbetoon aan de man die miljoenen Nederlanders wist te beroeren met zijn charismatische uitstraling en verfrissende kijk op politiek en samenleving.