Van der Linden wilde Forza!-wethouder worden

Haarlemmermeer, maandag 19 april 2010

Oud VVD-wethouder Kees van der Linden had best wethouder willen worden voor Forza!, dat tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen drie zetels wist te verwerven. Voorman Paul Meijer verklaarde dit zondag in het programma Meernieuws van Meerradio. Van der Linden heeft dit bevestigd.

‘Wij zouden geen wethouder kunnen leveren, werd door de collegepartijen beweerd, maar dat is niet waar’, aldus Meijer. ‘Die wethouder stond al klaar. Dat is Kees van der Linden, nu nog lid van D66’

‘Echt een rasopportunist’, riep HAP-lijsttrekker Marjolein Steffens-van de Water uit. Zij was ook voor het programma uitgenodigd om commentaar te geven op het concept-collegeprogramma dat op 22 april in de gemeenteraad wordt besproken. Van der Linden is in de vorige raadsperiode wegens onoverkomelijke meningsverschillen over de met name de landelijke koers van zijn partij uit de VVD-fractie gestapt om als eenmansfractie Van der Linden verder gaan. Het gerucht ging dat hij zich voelde aangetrokken tot Trots op Nederland van Rita Verdonk, maar tot ieders verbazing verklaarde hij enige tijd later dat hij lid van D66 was geworden samen met zijn wethoudersmaatje, ex-PvdA’er Cees Spijkers.

Van der Linden bevestigde dit telefonisch na afloop van de uitzending. Oud-VVD’er en LPF’er Meijer: ‘Als wethouder heeft hij goed gefunctioneerd en heeft een zak aan ervaring die wij als jonge partij missen. Wij vonden het een leuke kandidaat en hij had er zelf ook wel zin in.’ Steffens: ‘Als het over Van der Linden gaat, ben ik de afgelopen jaren nergens meer verbaasd over. Dat past uitstekend in zijn opportunistische gedrag. Mijn keuze is het niet.’